Piwo Zundert 8 bursztynowe górna fermentacja 33 cl
6 i ponad | zł 21,36 (-8%) |
Piwo Zundert 8 bursztynowe górna fermentacja, pojemność 33 cl.
Zundert 8 to piwo Trapistów w stylu potrójnym, bursztynowe, wysokiej fermentacji z wtórną fermentacją w butelce.
Posiada przyjemny zapach, w którym możemy wyróżnić różnego rodzaju zioła i przyprawy. Na początku to piwo jest kwiatowe i lekko słodkie.
Pijąc ją odnajdujemy przejście od słodkiego charakteru karmelu do goryczkowego charakteru chmielu.
W długim finiszu mieszają się różne smaki, w tym goryczka i przyjemna pikantność.
Zawart...
Informacje i Charakterystyka
Piwo Zundert 8 bursztynowe górna fermentacja, pojemność 33 cl.
Zundert 8 to piwo Trapistów w stylu potrójnym, bursztynowe, wysokiej fermentacji z wtórną fermentacją w butelce.
Posiada przyjemny zapach, w którym możemy wyróżnić różnego rodzaju zioła i przyprawy. Na początku to piwo jest kwiatowe i lekko słodkie.
Pijąc ją odnajdujemy przejście od słodkiego charakteru karmelu do goryczkowego charakteru chmielu.
W długim finiszu mieszają się różne smaki, w tym goryczka i przyjemna pikantność.
Zawartość alkoholu wynosi 8%.
Aby lepiej docenić to piwo i dostrzec jego charakterystykę, warto podawać je w temperaturze od 10 do 12 stopni.
To piwo warzone jest w opactwie Notre Dame du Refuge w Zundert w Holandii, jednym z zaledwie 12 browarów na świecie, które mogą pochwalić się marką „Autentyczny produkt trapistów”. Logo gwarantuje produkcję piwa na miejscu, pod kontrolą mnichów.Możesz kupić ten produkt bez obawy, że może się zniszczyć podczas transportu, ponieważ gwarantuje to „ewine safe pack”. Jest to opatentowane, bezpieczne i niezawodne opakowanie, które chroni butelkę przed wszelkiego rodzaju wstrząsami, jakim powinna być narażona podczas transportu. Sprzedaż alkoholu dozwolona jest tylko osobom pełnoletnim.
Charakterystyki:
Styl: Tripel
Kolor: bursztynowy
Stopień zawartości alkoholu: 8%
IBU: 39
Dominujący smak: słodki i owocowy
Skala Plato: 18EBC: 38
Typ fermentacji: górna
Temperatura podawania: 10-12°C
Polecane zestawienia: szparagi, ryby i skorupiaki, truskawki, sery