Piwo Engelszell Gregorius Trapistów znak autentyczności 33 cl
6 i ponad | zł 25,01 (-8%) |
Piwo Engelszell Gregorius Trapistów ze znakiem autentyczności, pojemność 33 cl.
Piwo to ma intensywną ciemnobrązową barwę. Dominują aromaty ziół i lukrecji, nuty kasztanowca, orzechów nerkowca i miodu ze śliwką. Przy pierwszym łyku ma mocny smak słodu, charakteryzujące się aromatami prażonymi i kawy. Lokalny miód i drożdże alzackie wyzwalają słodko-kwaśny smak na podniebieniu. Lekko goryczkowe smaki czekolady towarzyszą ciepłemu finiszowi tego mocnego piwa trapistów. Waniliowy posmak z nutą oreg...
Informacje i Charakterystyka
Piwo Engelszell Gregorius Trapistów ze znakiem autentyczności, pojemność 33 cl.
Piwo to ma intensywną ciemnobrązową barwę. Dominują aromaty ziół i lukrecji, nuty kasztanowca, orzechów nerkowca i miodu ze śliwką. Przy pierwszym łyku ma mocny smak słodu, charakteryzujące się aromatami prażonymi i kawy. Lokalny miód i drożdże alzackie wyzwalają słodko-kwaśny smak na podniebieniu. Lekko goryczkowe smaki czekolady towarzyszą ciepłemu finiszowi tego mocnego piwa trapistów. Waniliowy posmak z nutą oregano wzbudza ciekawość, by dostrzec każdy jego wariant. Finisz posmaku jest długi, lekko cierpki i wytrawny.
Chmiel używany do produkcji tego piwa pochodzi z regionu Mulh.
To piwo warzone przez cysterski klasztor Engelszell, jeden z zaledwie 12 browarów na świecie noszących markę „Autentyczny Produkt Trapistów” (Authentic Trappist Product). Logo gwarantuje produkcję piwa na miejscu, pod kontrolą mnichów.
Możesz kupić ten produkt bez obawy, że może się stłuc podczas transportu, ponieważ gwarantuje to „ewine safe pack”. Jest to opatentowane, bezpieczne i niezawodne opakowanie, które chroni butelkę przed wszelkiego rodzaju wstrząsami, jakim powinna być narażona podczas transportu.
Sprzedaż alkoholu dozwolona jest tylko osobom pełnoletnim.
Charakterystyki:
Styl: Quadrupel
Kolor: ciemnobrązowy
Stopień zawartości alkoholu: 10,5%
IBU: 34
Chmiel: z regionu Muhl
Dominujący smak: głęboki, przypraw, słodko-kwaśny
Skala Plato: 22
Typ fermentacji: górna
Temperatura podawania: 10-12 °C
Polecane zestawienia: pieczenie, czerwone mięsa, ciasta, sery, dziczyzna